Тежка катастрофа отне живота на майка и син край Килифарево
Тежка катастрофа отне живота на майка и син край Килифарево / снимка: DarikNews.bg, архив

Майка и син са загинали при тежък пътен инцидент на пътя между Дебелец и Килифарево. Произшествието е станало в неделя около 16.40 ч., съобщават от полицията.

По първоначална информация товарен автомобил "Мерцедес Аксор" с прикачено полуремарке, управляван от 52-годишния турски гражданин А. А, движейки се в посока Гурково - В. Търново с несъобразена с пътните условия скорост, в десен завой при спускане, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 42-годишния А. Х. от В. Търново.

В резултат на сблъсъка на място са загинали водачът на лекия автомобил и 68-годишната му майка, която пътувала на предната седалка. Шофьорът на товарния автомобил е избягал от местопроизшествието. След проведените незабавни издирвателни мероприятия той е открит край Килифарево. При проверка за употреба на алкохол с техническо средство, пробата му е отрицателна. На двамата водачи са взети кръвни проби. А. А. е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.