В Габрово, Трявна, Дряново и Севлиево изгасят осветлението за един час тази вечер
В Габрово, Трявна, Дряново и Севлиево изгасят осветлението за един час тази вечер / wwf.bg

На 28 март от 20.30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часа на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

През 2014 година над 162 държави и 7000 града се включиха в Часа на Земята не само с гасене на светлини, а с реални действия за опазване на местни природни ресурси – реки, гори, морски територии, традиционен земеделски поминък, застрашени видове, подпомагане на енергийно ефективни решения.

WWF полага усилия за разрастването на това движение и превръщането на Часа на Земята във възможност за обединяване на хора, бизнеси, институции в дългосрочни действия за природозащита.

За девета поредна година и България ще се включи в екоинициатиата, като между 20:30 часа и 21:30 часа емблематични сгради и стотици домакинства ще изгасят светлините си.

Трявна

Община Трявна ще се включи в инициативата като от 20:30 часа до 21:30 часа ще изгаси фасадните осветления на сградите на общината, църквите, часовниковата кула и музейните обекти.
"Обръщаме се към всички граждани в този час да изгасят осветлението в домовете си и да запалят свещичка на прозореца си", призоваха от местната администрация.

Габрово

Община Габрово ще подкрепи инициативата „Часът на земята“ като по габровски изключи светлините на фасадата на сградата не за един час, а за цели три нощи.

Севлиево

Община Севлиево отправя апел към всички жители да се включат в инициативата „Часът на Земята 2015”, като изключат своето осветление на 28 март от 20:30 часа до 21:30 часа.

Дряново

"В знак на съпричастност към каузата за опазване на природата, на 28-ми март  от 20:30 ч. до 21:30 ч., е редно да изключим осветлението на сградите - домове, офиси, търговски, административни или бизнес площи", призоваха от Община Дряново.