Лубиц търсил медицинска помощ две седмици преди трагедията
Лубиц търсил медицинска помощ две седмици преди трагедията / снимка: Guliver/Getty Images

Вторият пилот на разбилия се самолет във френските Алпи Андреас Лубиц е потърсил медицинска помощ в Университетската клиника в Дюселдорф около две седмици преди трагедията, съобщи представител на лечебното заведение.

„Сведенията, че Андреас Л. е бил лекуван от депресия тук, са неточни”, заяви говорителка на университетската болница на Дюселдорфския университет. Тя обаче не съобщи в кое отделение на болницата е бил лекуван вторият пилот, а каза само, че лечението му е включвало уточняване на диагноза.

За първи път пилотът е посетил клиниката през февруари 2015 г., а последното му посещение е било на 10 март. Според говорителката на заведението става дума за диагностично изследване.

Пилотът, разбил самолета в Алпите, ходел на психиатър

В изявлението на болницата се посочва, че данните за Лубиц са предадени на прокуратурата в Дюселдорф, където е живеел. Прокуратурата заяви, че вторият пилот нарочно е разбил управлявания от него самолет във френските Алпи, което е довело до смъртта на всички на борда.

По-рано днес прокуратурата съобщи, че предполагаемият виновник за трагедията е трябвало да бъде в отпуск по болест в деня на катастрофата. По това се съди от документите от медицинско естество, намерени в дома на Любиц, които препоръчват наблюдение от лекар. Според прокуратурата пилотът е скрил това от работодателя си.

Източник: БГНЕС, БТА