Спипаха четирима бандити след гонка по автомагистрала „Струма
Спипаха четирима бандити след гонка по автомагистрала „Струма / снимка: Dariknews.bg, архив

Пернишки полицаи задържаха четирима рецидивисти за поредица от престъпления. Миналата нощ в полицията в Перник е получена информация от колегите им в Благоевград, че бандити са извършили кражба от магазин и се отправили към Дупница. Групата се движела с лек автомобил, като не се подчинила на полицейски служители в Дупница и се отправили в посока Кюстендил, а впоследствие и към Перник.

Униформените от Перник блокирали пътищата, като на два пъти движещите се с лек автомобил „Сааб" с кюстендилска регистрация не се подчинили на полицаите в Радомир и на входа на Перник. На пътен възел „Даскалово" полицаите отново направили опит да спрат бандитите, като колата им, движеща се с бясна скорост, навлязла в пътния възел, при което се ударила в мантинелата и след това в патрулния автомобил. Въпреки реалния риск, намиращите се там полицаи не са пострадали. След сблъсъка между автомобилите, четирима души напуснали "Сааб"-а и се разбягали.

Полицаите блокирали района на пътния възел и преследваните скочили от мост, от около 15 метра височина. Четиримата са задържани.

Бандитите многократно са регистрирани в МВР с престъпни прояви. Сред деянията им са кражби, грабежи, причиняване на телесна повреда, унищожаване и повреждане, както и противозаконно отнемане на автомобили и шофиране след употреба на алкохол. Единият от тях е осъждан многократно.

В резултат на скока от моста са пострадали двама от бегълците. Единят е със счупена ръка, а другият е оставен под лекарско наблюдение. Изяснено е още, че регистрационните номера на кюстендилския автомобил са крадени и обявени за издирване. Предполага се, че столичаните са извършители на множество кражби в Благоевград, Кюстендил и Дупница.