Бисер Михайлов откри национален форум в България за учене през целия живот
Бисер Михайлов откри национален форум в България за учене през целия живот / netinfo

Областният управител Бисер Михайлов откри Първи национален форум в България за учене през целия живот, който се провежда в Благоевград. Специални гости на форума са експерти от Европейската комисия.

"Живеем в динамичен, технологичен свят и бързото разпространение на новите технологии допълнително увеличава пропастта между търсене и предлагане на пазара на труда. Затова ние трябва да разработим и внедрим механизми, с който да отговорим на потребностите", каза по време на приветствието си Михайлов.

Областният управител изрази готовност да помага за доброто сътрудничество между заинтересованите страни, популяризирането на наличните резултати по програми и проекти, имащи отношение към целта на проекта. Очаква се чрез него да се изгради мрежа, обхващаща и свързваща формалното и неформалното образование и всички нива на учене (предучилищно, училищно, професионално обучение, висше образование, обучение на възрастни), както и други свързани сектори като трудовата заетост.

Проектът има пряко отношение за изпълнение на Националната стратегия за учене през целия живот 2014-2020 и е насочен към постигането на европейската цел за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж.