В Асеновград приемат заявления за Личен асистент
В Асеновград приемат заявления за Личен асистент / снимка: dariknews.bg/архив

От днес в служба „Домашен социален патронаж” в Асеновград се приемат заявления от кандидат-потребителите на услугата „личен асистент” по проект „Нови възможности за грижа”. Документите ще се приемат до 9 април включително, съобщават от общината.

Към заявлението по образец и задължителното приложение към него се прилагат: документ за самоличност (за справка); за дете - удостоверение за раждане (копие);  документ за самоличност на законния представител – родител, настойник, попечител (за справка); експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК (копие); протокол на ЛКК, актуална епикриза, етапна епикриза или друг медицински документ, доказващ, че кандидатът е с ограничения или в невъзможност за самообслужване (копие);  удостоверение за настойничество/попечителство (копие); заповед/съдебно решение за настаняване на дете в семейство на близки или роднини или приемно семейство по чл. 26 от Закона за закрила на детето (копие).

Лицата, които желаят да бъдат лични асистенти, подават заявление в службата „Домашен социален патронаж” до 9 април 2015 г. включително.

 

За лични асистенти могат да кандидатстват лица в трудоспособна възраст или лица, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по реда на чл. 68 от Кодекса за социално осигуряване и са: безработни лица; трудово заети лица: наети или самонаети, които могат да извършват допълнителен почасов труд; неактивни лица (студенти или придобили право на професионална пенсия за ранно пенсиониране - в трудоспособна възраст), които могат да извършват допълнителен почасов труд.