Научно-техническите специалисти честваха 130-та годишнина от учредяването на Първото българско техническо дружество
Научно-техническите специалисти честваха 130-та годишнина от учредяването на Първото българско техническо дружество / netinfo

Териториалната организация на Научно-техническите специалисти – Русе чества 130-та годишнина от учредяването на Първото българско техническо дружество в гр. Русе, на което тя е наследник. Събитието уважиха заместник областният управител на Област Русе Станимир Станчев, заместник-кметът на Община Русе Иван Григоров, председателят на Федерацията на Научно-техническите специалисти проф. Иван Ячев и неговият заместник инж. Здравко Цанков, главният секретар на структурата инж. Марин Антонов, председателят на Териториалната организация в гр. Русе Маргарит Вутов, заместник-ректорите на Русенски университет „Ангел Кънчев” проф. Михаил Илиев и проф. Ангел Смрикаров, представители на бизнеса и неправителствени организации, ветерани и научни специалисти.

В своето приветствие Станимир Станчев засвидетелства уважение към делото на Териториалната организация на Научно-техническите специалисти – Русе и към нейния предшественик – Първото българско техническо дружество. Той каза: „В гр. Русе има много история и много емблематични организации – Вашата е една от тях. През дългите години на своето съществуване Вие съумяхте да се съхраните и да развиете своята дейност. Не достигат думите, за да изразим благодарността и признателността на новите поколения към Вас и Вашите предци.” Станчев заяви, че Областна администрация – Русе е готова да подпомогне Териториалната организация на Научно-техническите специалисти – Русе във всяко едно отношение, с всички свои възможности.

 

Заместник областният управител подари на Маргарит Вутов икона на Св. Георги – покровителят на гр. Русе, с пожелания за здраве и още много бъдещи успехи на цялата организация.