За трети път заседават по делото за смъртта на Влади, Цвети и Ники
За трети път заседават по делото за смъртта на Влади, Цвети и Ники / dariknews.archive

На 27 март 2015 г. от 9:00 часа в Окръжен съд - Ловеч започва третото съдебно заседание срещу 30-годишния Хюриет Сюлейманов, предизвикал катастрофата край Луковит, в която на 5 май миналата година загинаха студентите от Плевен Владислав Горанов и Николай Менков, а след повече от месец борба за живота си почина и Цветелина Таслакова.

Първите два опита на магистратите да изправят виновника пред Темида - на 19 януари и на 23 февруари 2015 г., бяха неуспешни, тъй като от Сюлейманов се оказа неоткриваем. Това наложи той да бъде обявен за общодържавно издирване. На предходното заседание прокуратурата поиска да не се дава ход на делото, тъй като подсъдимият е нередовно призован.

За третото съдебно заседание, МВР - Разград трябва да представи писмен отговор относно всички обстоятелства, свързани с местоположението и процеса на издирване на Хюриет Сюлейманов.

По данни на родителите на Цвети 30-годишният ром без книжка, с 12 присъди и с над 90 заявителски материала се намира в Лудвигсбург, Германия.

Обвинението срещу Сюлейманов е за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Семействата на Влади, Ники и Цвети искат най-тежката присъда за Хюриет, предвидена от закона - 15 години затвор.