Оглеждат терена на взрива в Иганово
Оглеждат терена на взрива в Иганово / снимка: БГНЕС, архив
Разследващи оглеждат терена на взрива в Иганово
78789
Разследващи оглеждат терена на взрива в Иганово
  • Разследващи оглеждат терена на взрива в Иганово

Продължават специализираните огледи на мястото на взривения склад за боеприпаси на ВМЗ - Сопот край село Иганово. Действията са започнали  преди обяд, уточниха от окръжната прокуратура.

Заедно с разследващите на мястото има и технически специалисти. Причините за взрива край Иганово се изясняват чрез необходимите процесуално-следствени действия. Вече са разпитани над 55 свидетели.

Специализиран екип от военнослужещи продължава и днес действията по разузнаване и обезопасяване на района на инцидента. Ръководител на екипа е капитан Антон Делчев, уточняват от Министерството на отбраната. Военните оказват  съдействие и осигуряват на безопасността на екипите на следствието и прокуратурата.

Хората в цеха в Иганово са спокойни. Те не се притесняват от разследването на взрива, а от това кога ще бъде отворена площадката, съобщи за Дарик председателят на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ Димитър Атанасов.

„Нашите хора са специалисти, разбират, че ако не я пуснат, няма да има експедиции и това ще доведе пак до спиране на работа и до липса на заплати“, коментира синдикалистът.

По думите му, работниците са прехвърлени на площадка Сопот. „Тиражират се различни версии за причината за взрива, но не мога да ги коментирам“, допълни Атанасов.  (чуйте думите му в прикачения файл)