Убиецът на бащата на съдийката заминал на гурбет
Убиецът на бащата на съдийката заминал на гурбет / Радка Минчева, архив
Убиецът на бащата на съдийката заминал на гурбет
78774
Убиецът на бащата на съдийката заминал на гурбет
  • Убиецът на бащата на съдийката заминал на гурбет

Повдигнато е обвинение на извършителя на убийството в град Завет на бащата на съдийката от Софийски градски съд Геновева Димитрова. Това обаче е станало дистанционно, тъй като, докато се събират доказателства за авторството, извършителят планирано заминал за чужбина, където работел.

Окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов и шефът на ОДМВР-Разград Ивайло Йовчев отказаха да обявят името на извършителя, за да не се създадат затруднения в разследването. Разказаха обаче някои подробности по разкриването на престъплението.

Ще припомним, че за изчезването на 75-годишния Николай Димитров бе подаден сигнал на 26 декември миналата година, трупът му бе намерен в близък водоем две месеца по-късно. Мъжът бил удушен, около врата му имало завързани с кабел камъни. По време на разследването са разпитани над 40 човека. Сред тях е бил и убиецът, който живеел в близост до дома на убития старец, 29-годишният Владо Ф. обаче имал алиби и първоначално не му е повдигнато обвинение. Мъжът работел в чужбина, по информация на Дарик – в Германия, бил се завърнал за празниците и още преди откриването на трупа отново планирано заминал за странство. Мъжът не е осъждан, има криминална проява – кражба – преди години.

Повдигнатото обвинение пред служебен адвокат е за грабеж, придружен с убийство. От къщата липсвали 200 лева. Издадена е и Европейска заповед за арест.

Наказанието за подобно престъпление е от 15 до 20 години затвор, доживотен или доживотен без право на замяна.