Общинските съветници вече горят  за казуса  Черноморец
Общинските съветници вече горят за казуса Черноморец / netinfo

Футболни фенове посрещнаха общинските съветници пред сградата на Дома на нефтохимика за редовната сесия на местния парламент в Бургас.
Причината е една от важните точки в заседанието - бъдещето на стадион "Черноморец".
Предвид заявките на мнозинството и опозицията в Общинския съвет, се очакват дебати, горещи спорове и дълги разисквания, свързани с изкупуването на акциите на ПСФК "Черноморец" от община Бургас. Те започнаха обаче още преди старта на първа точка в дневния ред, с диалог на високо ниво между съветника от НФСБ - Георги Дражев и Константин Луков, председател на ОбС. Те си размениха "горещи" епитети, за които си обещаха да се видят в съда, а малко след това Дражев получи и глоба, заради поведението си. Повод за "незрелия", както го определи Евгени мосинов от БСП спор беше отново "Черноморец".
Припомняме, че само преди седмица всички политически партии в Общинския съвет, сдружение "Бъдеще за Черноморец" и експерти от община Бургас гласуваха съставянето на комисия, която да набележи мерки за решаване на казуса.
Около това се обединиха водачите на групи на ГЕРБ, БСП и НФСБ на среща с кмета Димитър Николов и председателя на Общински съвет - Бургас, Костантин Луков, инициирана от Тома Томов - председател на сдружение "Бъдеще за Черноморец".
В комисията ще влязат юристи и финансисти, които ще анализират текущото финансово състояние на ПФСК "Черноморец" и ще разгледат всички постъпили предложения от общинските съветници.
Идеята е всички партии в местния парламент да входират обща докладна записка, в която да предложат стъпки с решения за защита на интереса на Община Бургас в ПФСК "Черноморец", запазване на спортната база и развитие на футболния клуб. Участниците в срещата декларираха желание комисията да започне работа до няколко дни. Тя ще разгледа предложението на общинския съветник Георги Дражев да се стартира процедура по отчуждаване на двата стадиона. Комисията ще се произнесе и по предложението на водачa на общинските съветници на БСП Евгений Мосинов за стартиране на преговори с "Петрол Холдинг", целта на които е Община Бургас, частни фирми или бургазлии да започнат да изкупуват акции на дружеството.
По този начин Община Бургас ще увеличи дела си в дружеството с цел запазване собствеността на спортната база и развие на футбола.