Загиналите при катастрофата мотоциклетисти са млади мъже
Загиналите при катастрофата мотоциклетисти са млади мъже / DarikNews, архив

Загиналите на пътя София - Варна, близо до Севлиево, мотоциклетисти са от Ловеч и са млади мъже, стана ясно днес, след като от пресцентъра на полицията съобщиха повече подробности за трагичния инцидент.

На 22.03.2015 г., в 17.10 ч., в РУП – Севлиево е получен сигнал за тежко ПТП на пътя София-Варна, край Севлиево.  На място са изпратени полицейски и медицински екипи. Установено е, че инцидентът е възникнал между два мотоциклета, движещи се един след друг в посока София.

По първоначална информация, водачът на мотоциклет „Кавазаки“ – 24-годишен мъж от Ловеч, движейки се на прав участък, при непрекъсната лента на пътното платно, предприел маневра завиване наляво и бил ударен от движещия се след него мотоциклет „Хонда“, управляван от 26-годишен мъж от Ловеч /неправоспособен водач/.

Вследствие на сблъсъка, двамата водачи са загинали. Телата им са откарани в МБАЛ-Габрово за съдебно – медицинска експертиза.

На местопроизшествието е извършен оглед, при който е констатирано, че табелите на двата мотоциклета са били покрити с изолиращ материал за прикриване на техните регистрационни номера. По случая е започнато досъдебно производство.