Друг пострадал в мола: Биха ме 40 минути на смени
Друг пострадал в мола: Биха ме 40 минути на смени / БГНЕС

Друг пострадал от охранителите във варненския мол разказа пред репортер на „Здравей, България” на Нова телевизия, че е бил бит "на смени" в продължение на 40 минути. Има и медицинско за мозъчно сътресение, синини и други наранявания след побоя.

Мъжът, чиято самоличност беше скрита, разказа, че като дошли полицаи, те започнали да се здрависват и прегръщат с биячите му като стари приятели. Охранители пък го заплашили,  че каквото и жалби или оплаквания да направи,  те ще го намерят и ще го набият.

„Много е трудно човек да повлияе с думи на агресора, особено когато агресията е насочена към по-слаби лица. В този случай тези хора са беззащитни”,  каза в студиото криминалният психолог Емил Пенов. По думите му усмивката и гордото излизане от съдебната зала на един от охранителите показва превъзходство и едно криворазбрано чувство на значимост, което той изпитва.

„При хората, които изпитват такава агресия, емоционалното чувство е най-засегнато. Съпричастността към проблемите на околните липсва при тях”, каза експертът. Според него такива хора, дори и след като минат през затвора, трудно променят начина си на живот. „Затворът е създаден, за да изолира тези хора и те да не пречат на обществото, а не да го превъзпита и да станат по милозливи”, каза Пенов.

Вирджиния е жената, видяла за последно жив Нягол. В деня на убийството тя била на работа и се притекла на помощ, след като мъжът започнал да залита.

„Когато го видях, той вече се свличаше и единственото, което направих, беше да му хвана главата, за да не се удари в плочките. Въобще не беше на себе си човекът, защото го питах дали ме чува, дали нещо го боли. Погледът му беше блуждаещ. Нищо не ми отговори, просто стоях и го гледах как умира. Веднага се обадихме на „Спешна помощ“. Дойдоха за 10 минути, които ми се сториха вечност. Реагираха бързо, но той почина. Когато разбрах после, че е пребит от охранители, не можех място да си намеря. Това са момчета – едното с три години по-голямо от сина ми. Това са деца. Не мога да го проумея. Лягам и ставам с мисълта за този човек”, споделя жената.

Източник: Novanews.bg