Взривове в склад за боеприпаси в Иганово, 250 души са евакуирани
Взривове в склад за боеприпаси в Иганово, 250 души са евакуирани / netinfo
Взривове в цех за боеприпаси в Иганово, 250 души са евакуирани
78723
Взривове в цех за боеприпаси в Иганово, 250 души са евакуирани
  • Взривове в цех за боеприпаси в Иганово, 250 души са евакуирани

Мощни експлозии разтърсиха складове за боеприпаси на производствената площадка на ВМЗ Сопот в село Иганово. Взривовете са избухнали пред цех за снаряди към 19.40 часа, който се намира на около 2 км. от населеното място. Няма данни за загинали и пострадали. Информацията бе потвърдена и от министъра на икономиката Божидар Лукарски, който пристигна на място.

В складовете се съхраняват всякакви видове боеприпаси и готова военна продукция.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски пристигна късно вечерта в Иганово. По думите му няма жертви и няма опасност за населението след взривовете, продължили близо час.

Въпреки това половината население на Иганово е евакуирано, съобщи кметът на селото Стефан Данчев.

"Около 250 души са евакуирани от село Иганово", уточни той. По думите му е настанала голяма паника сред населението. Част от хората сами са пожелали да се евакуират.

Жителите на Иганово са евакуирани към Сопот, Баня и Карлово. От спешна помощ нямат данни за пострадали, въпреки че са хвърчали множество предмети при взривовете.

Двамата пазачи на цеха не са пострадали. Стотици гърмежи са се чували в продължение на около час от мястото на инцидента.

На мястото на инцидента пристигна и екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите, за да замери въздуха и да се прецени дали има опасност за населението, но по първоначални данни такава няма.