Емоциите определят как се храним
Емоциите определят как се храним / Thinkstock/Getty Images

Нова книга на известната хипнотерапевтка Мариса Пиър разкрива влиянието на емоциите върху храненето, както и типовете хора според храната, която консумират, пише в. "Дейли експрес".

Пиър демонстрира в книгата си, че хората се делят на различни типове според храната, като например емоционални или обичайни консуматори.

Емоционалните консуматори намират утеха от самота, скука или тъга, когато пълнят стомасите си с рафинирани въглехидрати. Усещането за пълнота след хапване на успокояващи сладки храни като торта или сладолед води до временно чувство на задоволство и спокойствие.

Обичайните консуматори хапват всеки път, когато им се предостави възможност, без да взимат под внимание дали наистина са гладни.

Разрушителните консуматори, определени от Мариса Пиър, често се чувстват неудобно, ако не контролират собственото си хранене.

Гневните консуматори харесват хрупкави или изискващи усърдно дъвчене храни, защото намират утеха в тях, когато се чувстват напрегнати или наранени.

Източник: БТА