Движение 21: Цялостно газифициране ще подобри въздуха в Пловдив
Движение 21: Цялостно газифициране ще подобри въздуха в Пловдив / d21.bg
Лидия Чорбанова и Теодор Янков в студиото на Дарик
78666
Лидия Чорбанова и Теодор Янков в студиото на Дарик
  • Лидия Чорбанова и Теодор Янков в студиото на Дарик

„Цялостното газифициране на Пловдив би спомогнало за подобряването на въздуха в града." Това заяви в интервю за Дарик радио областният координатор на Движение 21 Лидия Чорбанова. Според нея общината трябва да създаде проект, подобен на санирането на жилищни сгради, с който да се насърчи газификацията. „Само така ще се преодолее проблемът с мръсния въздух на Пловдив и ще се даде възможност за алтернативно отопление", категорична е Чорбанова. Данъчни облекчения за хората, използващи велосипеди е друга идея на Движение 21 за подобряване въздуха.

Трябва да се създаде конкурентоспособна среда за бизнеса в Пловдив, за да се подобри социално-икономическата ситуация и условията на живот в региона. Това изтъкна като основен приоритет за развитието на града Лидия Чорбанова от Движение 21.

„Решаването на проблема с канализациите в крайните квартали е наложително, но това няма да ги превърне в предпочитани места за живеене". Това каза в ефира на Дарик общинският председател на Движение 21 Теодор Янков. Според него квартали като Остромила, Беломорски и Прослав инфраструктурно са десетилетия назад спрямо централната част на Пловдив. Той даде за пример липсата на жп подлез в кв. Прослав и опасното преминаване на хора повече от 20г. през временна пасарелка от южната към северната страна на квартала и обратно.

От Движение 21 се обявиха против сливането на общините Марица и Родопи, тъй като това противоречи на децентрализацията на местната власт. „Марица и Родопи се развиват добре самостоятелно и асимилирането им от пловдивската община няма да се отрази добре на гражданите живеещи там", бе категоричен Теодор Янков.

„Приватизацията на Международен панаир Пловдив ще бъде най-голямата кражба в историята на града!" Така окачестви готвената продажба на държавния пакет акции от пловдивското изложение общинският председател и член на националния съвет на Движение 21 Теодор Янков. Според него това би довело до изчезване на общественото доверие и рейтинг на дружеството.

От Движение 21 ще участват в битката на местните избори в Пловдив със собствена листа за общински съветници, каза областният координатор Лидия Чорбанова. Тя заяви, че до 3 месеца ще стане ясно дали Движението ще излъчи собствен кандидат за кмет или ще подкрепи друга качествена кандидатура.

Цялото интервю с Лидия Чорбанова и Теодор Янков чуйте от прикаченото аудио.