Клип с тригодишно дете, което пуши цигара, взриви социалните мрежи (ВИДЕО)
Клип с тригодишно дете, което пуши цигара, взриви социалните мрежи (ВИДЕО) / снимка: Novanews.bg

Клип с тригодишно дете, което пуши цигара, взриви българската общественост. В клипчето се чува как женски глас подканва малкото момиченце да пуши. Говори се на ромски. Екип на Нова телевизия тръгна по следите, за да потърси кой е снимал детето. Оказа се момиче на 20 години от Брестовица. Нейна братовчедка пък го е споделила във Фейсбук. Всички обясняват, че било шега.

Момиченцето е едва на три, но вече знае какво е вкусът на цигара. А клипчето обикаля интернет от два дни, възмущавайки хиляди. Със случая се зае Агенцията за закрила на детето, откъдето потърсиха помощ от сектор компютърни престъпления. И докато от там се опитваха да намерят кой е снимал видеото, Нова тръгна по следите. А те отведоха в ромската махала в Брестовица. Там живее Гинка - момичето, в чийто Фейсбук профил се появи видеото.

По разказите на момичетата майката на детето е присъствала по време на заснемането на клипа.

"В зависимост какво ще бъде установено, извеждането от семейство е последната мярка, която ще бъде приложена", коментира Мариана Илиева, експерт в ДАЗД.

Преди две години Нова показа клип, в който 19-годишна майка се забавлява, докато учи детето си и племенника си да пушат и да пият кафе. Майката сама публикува клипа в интернет. Той предизвика вълна от възмущение.

Източник: Novanews.bg