Клип на добрички ученици спечели първо място в състезание на Кеймбридж училищата
Клип на добрички ученици спечели първо място в състезание на Кеймбридж училищата / netinfo

Музикален клип на възпитаници на добричкото училище "Димитър Талев" беше класиран на първо място в националното художествено-музикално състезание на Кеймбридж училищата в България. В клипа участват ученици от VIII до XII клас, а изпълнението на песента „Read all about it” е на Светлана Дичева от XII „а” клас, съобщават от учебното заведение. Видеото е заснето от системния администратор Димитър Димов със съдействието на  актьора Красимир Демиров и Гергана Георгиева.

Основните теми в него са свързани с преодоляването на неувереността и страховете, толерантността и приемането на аутсайдерите. В няколко сцени са представени историите на двама ученици, които са отхвърлени и унижавани от съучениците си. С мотивация и борбеност обаче те успяват да получат одобрението и признанието на връстниците си. Във финала на видеото възпитаниците на СОУ „Димитър Талев” издигат лозунга „Не на страха!”. „Това общочовешко и просто послание, в съчетание с лиричното изпълнение на  Светлана Дичева, се превърна във формулата за успех на Талевци”, казват от училището.

Клипът вече е представен на Общо събрание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, проведено в Бургас. Песните, заели челните позиции в състезанието, ще бъдат изпълнени на живо в Деня на Кеймбридж - на 25 април в София. Изпълнителите ще получат наградите си лично от търговското аташе на Великобритания в България. Талевци печелят престижното състезание при своето дебютно участие в него.