Пребиха собственичка на ферма за малтретирани животни
Пребиха собственичка на ферма за малтретирани животни / netinfo

Собственичката на фермата за животни, пострадали от човешко насилие, Вера Трендафилова, е била жестоко пребита от свой съсед. Стопанството е в село Орешак и от години в него намират спасение четириноги в беда. Инцидентът с Вера е станал на 9 март пред входа на дома й. Поводът – две овце излезли да пасат на полянка извън оградата на фермата.

Пострадалата жена има медицинско и смята да съди нападателя. На агресивната атака е присъствал и негов съсед. Двамата мъже нееднократно отправяли закани, че ще намерят начин да затворят стопанството. Пред Дарик Вера Трендафилова беше категорична, че няма да се откаже от фермата.

"При нас цари пълна хармония, животните са обучени да работят с деца, правим летни лагери. Същества като тези двамата изверга, които цял живот са се хранили с животните, които отглеждат, и ги убиват със собствените си ръце без да им мигне окото, е нормално да извършат насилие", коментира Вера, според която мъжете са я нападнали след употреба на алкохол.

Става въпрос за двама съседи на стопанството, които са пенсионери. За единия има съмнения, че не е психически стабилен. Въпреки това мъжът имал оръжие. Миналата година Вера е пуснала жалба в полицията срещу него, но заради липсата на свидетели не последвала реакция.

"Тъжното е, че действията на полицията не са ефективни. Какво са ги предупреждавали, не знам. Минаха няколко месеца и набезите им започнаха отново. Дразнят ни, предизвикват ни, вървят след нас и ни снимат", оплака се жената. Тя е категорична, че семейството й никога не е давало повод за негативно отношение.

По нейни думи, не толкова физическите, колкото психическите последствия от побоя ще й отнемат време, за да се възстанови.