Жената с панически страх от „жълтия вонящ ад“, наречен сирене
Жената с панически страх от „жълтия вонящ ад“, наречен сирене / Thinkstock/Getty Images

Шведка разказа пред журналисти, че изпитва панически страх от сирена. Само при вида им на 33-годишната Ана Бондесон й се доплаква, съобщи в. "Дейли експрес".

Жената, която работи като бизнес аналитик, не може да обясни на какво се дължи страхът й, но смята фобията за забавна и не възнамерява да се лекува. Бондесон споделя, че в супермаркетите се опитва да избягва рафтовете със сирена, за да не се "среща лице в лице" с този жълт, вонящ ад.

По думите на шведката, когато другите ядат сирена, тя изпитва тревожност. "Веднъж мой колега постави в микровълновата фурна пай с пармезан, за да го затопли. След няколко секунди, почувствала мириса на сиренето, започнах да се паникьосвам", разказва Бондесон.

Заради фобията жената била принудена да се раздели с приятеля си. "Бях му на гости, когато той влезе в хола с пълно плато със сирена и ми предложи да си взема. Избягах от стаята обляна в сълзи и ние, разбира се, повече не се видяхме", споделя жената.

Фобията на Бондесон не е уникална. Преди една година медиите съобщиха за британка, която изпитва подобен страх от сирене. А през февруари британската студентка Лорън Дод разказа за страха си от кетчупа.

Източник: БТА