Кременик пред бедствено положение, свлачище прекъсва пътя за селото
Кременик пред бедствено положение, свлачище прекъсва пътя за селото / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев със своя заповед обяви частично бедствено положение за района между селата Дяково и Кременик. Причината е главният път към Кременик, който се руши с всеки изминал ден и вече е реално опасен за придвижване на автомобили. На поредния оглед на свлачищния път днес бе зам.- кметът Крум Милев, който по спешност свика Кризисния щаб, чийто председател е. На заседанието бе и кметският наместник на Кременик Здравка Тонева.
"Трябва да се реагира светкавично. Нямаме време да чакаме седмици и месеци, всичко е въпрос на броени дни и часове. Обходен път за Кременик няма, и ако пътя се свлече откъсваме селото и хората изцяло, а това е недопустимо. С останалите членове на Кризисния щаб взехме решение да предложим на кмета да обяви частично бедствено положение и то е вече факт. Изпращаме и сигналните писма за това решение до Областния управител и Министъра на вътрешните работи. Техника вече е на място и започна работа по изграждането на алтернативен път за връзка със селото, който ще се използва, докато се получат средствата за изграждането на подпорна стена и за възстановяване на пътя", коментира Крум Милев.

Кременик пред бедствено положение, свлачище прекъсва пътя за селото
netinfo

Припомням, че на 2- ри февруари бе регистрирано свличането на земна маса на пътя и веднага бе изпратен сигнал до областния управител за становище. Междувременно се очаква на свое заседание Комисията по "Бедствия и аварии" да разгледа случая и да отпусне необходимите средства за възстановяването на пътя.