Граничарят, прегазил бебе, отрича да е взимал наркотици
Граничарят, прегазил бебе, отрича да е взимал наркотици / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Окръжният съд в Бургас изслуша днес обясненията на Костадин Стоянов, подсъдим за смъртта на 11-месечната Красимира на 11 септември миналата година в Крушевец.

Съдът изслуша част от съдебните експертизи по делото за катастрофата в созополското село, приети бяха и част от изготвените по делото експертизи. Съдът отложи процеса за 27 март.

Подсъдимият Стоянов заяви пред съда, че съжалява за случилото се и изказа извинение и съболезнования на семейството на 11-месечно момиченце. Стоянов каза, че не помни как е станал сблъсъкът, но според него колата му „се повлякла наляво". След това чул виковете на майката и започнал да търси детето. Стоянов твърди, че е опитал да му направи сърдечен масаж. По думите му обаче очевидци го заплашили, затова той се оттеглил и съобщил за инцидента на тел. 112. Той признава, че предната вечер е употребил алкохол, но твърди, че не е употребявал наркотични вещества.

Окръжен съд Бургас изслуша днес 6 вещи лица и прие изготвените от тях физикохимична, биологична, автотехническа и четири съдебно-медицински експертизи.

Съдът отложи делото, за да бъдат разпитани в следващо съдебно заседание неявилите се днес две вещи лица. Те са изготвили заключения по две химически и токсикохимична експертизи.

Източник: БГНЕС