Семейството на Емил Шарков иска истината за операцията в Лясковец
Семейството на Емил Шарков иска истината за операцията в Лясковец / DarikNews.bg
Семейството на Емил Шарков иска истината за операцията в Лясковец
78543
Семейството на Емил Шарков иска истината за операцията в Лясковец
  • Семейството на Емил Шарков иска истината за операцията в Лясковец

Да излезе наяве цялата истина за случая в Лясковец поиска семейството на командоса Емил Шарков, който загина при злополучната акция преди година, щурмувайки къщата на стрелеца Петко Петков. “Досега никой не е казал нищо по случая и виновни няма. Искаме на научим истината, дори да не е в наша полза”, каза бащата на баретата Емил Шарков. Той все още недоумява защо отрядът за борба с тероризма е изпратен да обезвреди един ловец. Според Шарков- баща заповедта за провеждането на акцията е подписана от тогавашния главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който пряко е отговорен за резултите от нея.

Съпругата на Емил Шарков каза пред журналисти, че за изминалата година нито един представител на ръководството на поделението не е говорил с нея. “Но аз не очаквам от хората, които са по върха, да си признават грешките. Качества като доблест, чест и смелост са за момчетата на първа линия като Емо”, подчерта Милена Шаркова. “Много се надявам животът на Емо и начина, по който той загина, да са пример за бъдещето на България и да учат младите хора на доблест, чест и себеотдаване”, каза още младата жена.

Семейството на загиналия командос присъства на откриването на постамент в негова памет в двора на великотърновската гимназия по електроника. Командосът, загинал при операцията в Лясковец на 14 март м.г., е възпитаник на училището. Идеята да се постави паметна плоча е на директорката на гимназията Нели Николова. Утре паметен знак, който ще отбележи една година от трагичната смърт на Емил Шарков, ще бъде открит и в Лясковец в близост до мястото на злополучната акция. За 16 март във Великотърновския окръжен съд е насрочено съдебното дело срещу стрелеца Петко Петков, убил спецполицая и ранил негови колеги.