Здравното министерство ще търси възможност за закупуване на високопроходими автомобили
Здравното министерство ще търси възможност за закупуване на високопроходими автомобили / netinfo

До края на 2015 година Министерството на здравеопазването ще търси възможност за закупуването на нови високопроходими машини за Кърджали, Смолян, Рила, Пирин и местата където има необходимост от такива. Това стана ясно след посещението на двамата заместник-министри д-р Ваньо Шарков и д-р Адам Персенски в Кърджали.

Двамата посетиха болницата в областния град и Центъра за спешна медицинска помощ, след което се отправиха и към болниците в Ардино и Смолян.

По думите на д-р Шарков хората от Центровете за спешна медицинска помощ, които работят и продължават да работят в бедставащите региони, ще бъдат наградени. „Единствената дума, която може да се използва за тези хора е героизъм”, допълни той.            Заместник-министър Шарков каза още, че е останал изключително впечатлен от шефа на ЦСМП – Кърджали д-р Митков, който на всички запитвания дали имат нужда от нещо е отговарял „Не имаме си всичко”.

 

Преди да отпътуват за Ардино, двамата заместник-министри отчетоха, че в област Кърджали е била създадена добра организация, чрез която са спасени човешки животи и не са допуснати злополуки. „Нямаме загубен човешки живот по медицински причини в критичната ситуация или заради това, че екип не е успял да пристигне на време”, каза още д-р Шарков.