Кабинетът ще предложи служебен синдик в КТБ, Борисов иска бързо законови промени
Кабинетът ще предложи служебен синдик в КТБ, Борисов иска бързо законови промени / снимка: БГНЕС
Кабинетът ще предложи служебен синдик в КТБ, Борисов иска бързо законови промени
78522
Кабинетът ще предложи служебен синдик в КТБ, Борисов иска бързо законови промени
  • Кабинетът ще предложи служебен синдик в КТБ, Борисов иска бързо законови промени

Правителството ще предложи служебен синдик в КТБ. Целта е да се проверят и предотвратят злоупотреби с активите на банката. Това обясни премиерът Бойко Борисов след избора на Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Борисов обясни още, че е наложително да се направят спешни законодателни промени. „Не бива да оставяме да ограбват банката", каза още Борисов и подчерта, че е много разтревожен.

Предлагаме и промени в закона за банковата несъстоятелност със съответните мотиви, които са разпратени на всички парламентарни групи. Колкото е възможно по-бързичко, ако може в рамките на седмица всичко това да се направи и да е със стара дата. Защото вижте, когато става въпрос за стотици милиони, някой квестор може да си сложи главата в торбата" , коментира Борисов.

Очакваме поне 1.5 млрд. лева да върнем от това, което държавата е дала, да не кажем, че трябва абсолютно всичко да си върнем, коментира още министър-председателят.

Борисов каза, че е много притеснен. Той е разговарял с лидера на БСП Михаил Миков. „Не искам да влизам в никакви пререкания, пази Боже, със съдебната система, но ако може да направите едно писмо до ВСС от името на парламента, има юристи, които могат да го напишат, да ги запознаем, че когато става въпрос за над 3.5 млрд. даването на съдебни решения... Ние не им се бъркаме в съдебните решения, това са чисто административни актове, които трябва да направят. Забавянето с 3-4 месеца означава през това време квесторите и всички останали там да разпродадат имуществото и ние нямаме никакви възможности да отреагираме", каза премиерът.