Няма пострадали при удара на влак в скала между гарите Плачковци и Кръстец
Няма пострадали при удара на влак в скала между гарите Плачковци и Кръстец / снимка: БГНЕС, архив

Мотрисата на пътническия влак от Горна Оряховица за Стара Загора е излязла от релсите с едната си колоос след удар в паднала скална маса, съобщиха от БДЖ. Няма пострадали пътници и персонал от влака.

Инцидентът станал около 8.30 ч. Електрическата мотриса на пътническия влак от Горна Оряховица за Стара Загора се е ударила в паднала скална маса в участъка между гарите Плачковци и Кръстец. Вследствие на удара мотрисата е излязла от релсите с едната си колоос.

Пътували са трима пътника и седем служители от поддържащия персонал на Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Поради удара в скалната маса са нанесени щети по електрическата мотриса.

Движението на влаковете в участъка Плачковци - Кръстец бе спряно. За пътниците от преминаващите в този участък влакове бе осигурен превоз с автобуси.

В три участъка в страната е прекъснато железопътното движение. Влакове не се движат по линията на теснолинейката от Варвара до Добринище.

Прекъснато и движението в междугарието Генерал Тодоров - Петрич поради пропадане на железния път. Там през вчерашния ден река Струмешница е придошла и е подкопала насипа на моста, по който се движат влаковете. Пътниците между Генерал Тодоров и Петрич се превозват с автобуси.

Влакове не се движат и в участъка Плачковци - Кръстец, заради инцидент, причинен от свлачище на скална маса.