Шефът на полицията във Враца подаде оставка
Шефът на полицията във Враца подаде оставка / снимка: ОД МВР-Враца

Директорът на областната дирекция на полицията във Враца Иван Кирилов подаде оставка. По думите му вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров му се е обадил и поискал от него да напусне поста. „Нямаше посочени причини. Нямаше посочен и случай, по който да не сме се справили и това да е довело до исканата оставка", обясни Кирилов. Веднага той отишъл в министерството и подал оставката си.

Въпреки че премиерът Борисов поиска оставката на главния секретар Лазаров, Иван Кирилов обясни, че не може да оттегли своята и остава решението в ръцете на новото ръководство.

На този етап той продължава да изпълнява функциите на директор на полицията във Враца.

Вчера в коментар за оставката на Веселин Вучков като вътрешен министър премиерът Бойко Борисов изрази притеснението си от случващото се във врачанското село Галиче. Междувременно Вучков си тръгна от кабинета поради несъгласие със становище на правната дирекция в Министерския съвет за евентуални смени по върховете на МВР и ДАНС, които той настояваше, че трябва да се направят.

Премиерът прие вчера оставката на Вучков и предстои решение на парламента. Днес министър-председателят номинира за наследник на поста на Вучков заместника си Румяна Бъчварова и обяви, че ще поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Други новини от Враца