Търсят 17 ръководители на школи и групи по интереси
Търсят 17 ръководители на школи и групи по интереси / Дарик Добрич

Община Добрич обяви конкурс за подбор на 17 ръководители на школи, студия и групи по интереси. Одобрените кандидати ще бъдат назначени на трудов договор на непълно работно време - 1 час на ден, в продължение на 10 месеца в рамките на проекта "Младежки център Добрич - Вашето утре".

Кандидатите ще се борят за седем места за ръководители на спортни школи – карате, две волейболни, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса и плуване.

Шест от свободните позиции са за музикални, танцови студия. Търсят се ръководители на вокална група, оркестър, изпълняващ и ромска музика, танцови студия за хип-хоп, фолклор, латино, както и за танцова група, изпълняваща и ромски танци. Две от местата са за театрални студия - за танцов театър и театрално майсторство. Търсят се още ръководители на две групи по интереси – приложни изкуства, фото и видео клуб.

Кандидатите трябва да имат завършена образователна степен бакалавър или магистър. Те трябва да предоставят и документ за придобита професионална квалификация по вид спорт, вид аудио-визуални изкуства и техники, производство на медийни продукти, съгласно изискванията на Закона за професионалното образование и обучение.
Професионалният опит минимум 3 години, свързан с работа с млади хора е предимство.

Подборът ще бъде извършен чрез проверка на документите и интервю. Документи се приемат в деловодството на община Добрич до 26 март.

Избраните ръководители ще имат задачата да наберат за заниманията участници на възраст от 15 до 29 години, между които младежи в риск. В групите ще се приемат по 10-15 участници, заниманията ще бъдат безплатни.