Осветиха кръст в с. Лесура
Осветиха кръст в с. Лесура / ГЕРБ Враца

Народните представители от ПП ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев посетиха криводолското сeло Лесура. Заедно с областия управител Малина Николова те бяха почетни гости на освещаването кръст и даването на курбан в памет на загиналите за Освобождението на България.

С общи усилия и средства, жители на селото сами са изработили и поставили дървен кръст в местността „Пуров чукар". Той е с височина от 3 метра и ширина от 5 метра. Кръстът е издигнат по повод честването на 3-ти март и е своеобразен паметник на загиналите от с. Лесура в национално-свободителната война.

Органзаторите се надяват мястото да се превърне не само в кът за отдих, а и да бъде посещавано като туристическа атракция, тъй като в близост има и пещера.

Осветиха кръст в с. Лесура
netinfo


Народният представител инж. Петя Аврамова поздрави жители и гости на с. Лесура с националния празник на Р България. Освен пожелания за здраве и благоденствие, тя отправи своето послание към присъстващите винаги да носят българските традиции в сърцата си.

Председателят на Общински съвет Криводол Петър Комитски също поднесе поздравления към жителите на селото. „Като наследник на опълченец, се чувствам горд, че днес присъствам на такова събитие и нека това място се превърне в символ на българщината!", призова още Комитски.