Сидеров: Ако народът не се събуди, ще бъде в робство отново и може би за по-дълго
Сидеров: Ако народът не се събуди, ще бъде в робство отново и може би за по-дълго / снимка: БГНЕС
Сидеров: Ако народът не се събуди, ще бъде в робство отново и може би за по-дълго
78357
Сидеров: Ако народът не се събуди, ще бъде в робство отново и може би за по-дълго
  • Сидеров: Ако народът не се събуди, ще бъде в робство отново и може би за по-дълго

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров, депутати от партията, симпатизанти и граждани се включиха в традиционното третомартенско шествие на "Атака". Националистите поискаха оставката на държавния глава Росен Плевнелиев пред президентството.

На шествието се развяха българското и руското знаме. Наред с ръководството на „Атака", присъстваха и Анатолий Карпов - депутат от Държавната Дума на Руската Федерация от управляващата партия „Единна Русия" и 12-ти световен шампион по шахмат, както и Роман Худяков - депутат от Държавната Дума на Руската Федерация.

Ето и част от словото на Волен Сидеров пред храм-паметника „Св. Александър Невски":

„Честит празник, братя и сестри! Честито Освобождение на България от турско робство! Да живее България! Благодаря от сърце на нашите руски гости! Вечна памет и поклон пред всички руски офицери и войници, пред всички български опълченци, пред всички герои, които проляха кръвта, за да се освободим от турския гнет, от османското иго, от турското робство. Вечна памет на героите! Този народ ако не се събуди, той ще бъде в робство отново и може би за много по-дълго. Затова всеки един от нас е не само боец, той е и апостол", заяви Сидеров.

„Той предава силата на моите думи, силата на нашата кауза. Но има още много заспали българи, има още много смачкани българи, защото ни доведоха до мизерия, до колониално робство, доведоха ни до там, че хората да се страхуват да говорят пред камери, телевизии, на публично място и да кажат това, което мислят, защото ще загубят хляба си, работата си, защото ще загубят грижата за семейството си. До там докараха гордия български народ, който на нож превзе Одрин през 1913 г. и който показа на цял свят, че когато се бие за своето Отечество, няма непобедими и непревземаеми крепости", допълни още в словото си Сидеров.