Местан осъди поредното цинично убийство на политик в Русия
Местан осъди поредното цинично убийство на политик в Русия / снимка: БГНЕС, архив

ДПС осъжда категорично поредното цинично убийство на политик-демократ в Русия, това заяви във Велико Търново председателят на партията Лютви Местан.

По думите му Борис Немцов е бил несъмнен либерал, затова и убийството му било осъдено от председателя на групата на либерал-демократите в Европейския парламент Ги Верхофщат.

"Разбира се е важен въпросът за извършителите на това убийство, но е важен и въпросът, че то е продукт на особената ситуация в Русия, предвид и на украинската криза", посочи Местан.

"Съобразно развитието на кризата в Украйна, вероятно ще се наложи необходимост от много ясна позиция на българския кабинет, която да не се изразява с тривиални позиции само на министъра на външните работи", отбеляза той.

Местан изрази песимизъм, че "коалиционна формула на управление с тези контрастни идеологически различия, които са съвместени в един кабинет ще може да изработи адекватна позиция на България по отношение на кризата".

Лидерът на ДПС участва в Зимната академия на младежката организация на партията, която се организира във Велико Търново.

Други новини от Велико Търново