Каузата „Да помогнем на Владимир Петров” набира скорост 
Каузата „Да помогнем на Владимир Петров” набира скорост  / spravedlivost.eu

Новата кауза „Да помогнем на Владимир Петров", с която се зае Сдружение „Справедливост" набира скорост.  За по-малко от две седмици по специално разкритата банкова сметка има постъпили повече от 2 500 лева. Обръщаме се с благодарност към всички!, написаха от Сдружението.

С 469 лева от събраната сума са закупени два броя ортези за 24-годишния плевенчанин Владимир Петров, които вече пристигнаха. След консултации с лекар е било установено, че за рехабилитацията и лечението на младежа на този етап са нужни нови ортези, с които да се укрепват крайниците и да се подпомага двигателната активност.

В подкрепа лечението на Влади стартира и благотворителен търг за книги с цел събиране на средства. Всеки, който има желание, може да се включи в инициативата по два начина - дарявайки и/или закупувайки книга. Книгите могат да са на всякаква тематика и език.

"Първата крачка, която трябва да направим е да съберем книги, които да участват и в самия търг", обясниха инициаторите. На страницата на каузата са посочени и местата в страната, където може да се направи дарението:

За Плевен адресът е: ул. „Сан Стефано" №12, ет.2, офис 6, лице за контакт: Ивелина Георгиева, тел: 0886 349 459.

Посочени са и адреси в Стара Загора и София като за Стара Загора мястото е ул. „Ген. Столетов" 44, офисът на туристическа агенция „Еко холидейз", лице за контакт - Силвия Байрактарска, тел: 0878 40 41 04/ 0882 21 60 61. За София лицето за контакт е Нина Семерджиева,  тел: 0883 49 57 34, Facebook: Nina Semerdzhieva.

След като бъдат събрани достатъчно книги ще започне и самият търг, който ще е изцяло онлайн. Всички условия по търга, начин на получаване на книгите и оставяне на съответната сума, за която са спечелени, ще бъдат публикувани на страницата на Сдружение „Справедливост" в социалната мрежа Фейсбук. Срок на кампанията НЯМА, което означава, че книги ще се набират и по време на самата кампания и ще приключи, когато се разпродадат всички книги. Събраните средства от търга ще бъдат изцяло дарени за лечението и рехабилитациите на Влади.

25-годишния Владимир Галинов Петров от Плевен остава инвалид след катастрофа с мотор на 14 април 2012 г. след като се удря тежко в автомобил, в резултат на което получава тежка мозъчна контузия.

Следват близо три месеца, прекарани в кома и след събуждането му се установява, че той не може да се движи и говори. В резултат на последвалите множество операции и грижи в момента Владимир е в по-добро състояние, но е на инвалиден стол и е неподвижен.

Той е единствено дете на своите родители, чийто живот също се променя завинаги след инцидента. Близките на момчето са решени да продължат борбата за пълното му възстановяване. Три години след инцидента Владимир не е загубил жаждата си за живот.

Всеки, който желае да помогне за лечението на Влади, може да го направи на банкова сметка:

IBAN: BG92UNCR70001522200499BIC: UNCRBGSF

Титуляр на дарителската сметка: Сдружение „Справедливост"