Българин от Македония ще съветва Богданов в парламента
Българин от Македония ще съветва Богданов в парламента / Личен архив

Народният представител от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО Красимир Богданов назначи за свой нещатен сътрудник в Народното събрание македонският българин Петър Колев. Той ще съветва депутатът от Врачанско в областта на външната политика, юридическите въпроси и правата на сънародниците ни зад граница.

Колев е роден в гр. Щип, Република Македония. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента е председател на Дружеството за македоно-българско приятелство в родния си град.

Сътрудничеството между Колев и Богданов през последните години, прерасна в  създаване на отлични взаимоотношения между Враца и Щип. Проведоха се срещи с общинските ръководства на двата града. Реализираха се редица съвместни инициативи в областта на културата, изкуствата, спорта. Организираха се общи чествания, посветени на бележити български герои - Христо Ботев, Тодор Александров, Гено Димитров и др.

Колев вероятно е първият българин от Македония след демократичните промени, който ще работи в българското Народно събрание.