Журналистът от Хасково Георги Пеев - единствен в страната с ново сърце и нов бъбрек
Журналистът от Хасково Георги Пеев - единствен в страната с ново сърце и нов бъбрек / MyClinic.bg

След като преди 2 години получи ново сърце, журналистът от Хасково Георги Пеев вече има и нов бъбрек. Уникалната за страната трансплантация бе направена в Александровска болница. Операцията е дело на екипа на проф. Петър Симеонов, а донор е майката на Георги- Таня. И двамата вече са изведени от реанимацията и се чувстват добре, информират от болницата.

„Поклон на проф. Симеонов и екипа му от Александровска за професионализма, защото бая си ги беше страх, тъй като съм първият такъв трансплантиран”, каза днес Пеев.

38-годишният вече Георги Пеев получи новото си сърце в края на август 2013 година в столичната болница “Света Екатерина” точно за рождения ден на своя син. За проблема със сърцето разбира, когато е на операционната маса за трансплантация на бъбрек, а донор и тогава е майка му. Анестезиолозите констатират, че сърцето е увредено и няма да издържи операцията.

Случаите на двойно трансплантирани пациенти са изключително редки в света, а за България това може би е единственият случай, коментира началникът на  Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в Александровска болница проф. Атанас Темелков.

С типичното си чувство за хумор преди броени часове Георги Пеев написа в социалната мрежа: „Всеки нов опит прави Франкенщайн по-добър... Но стига! Смятам, че вече съм съвършен!”.