Времето на 24 февруари: Топло, с превалявания по морето
Времето на 24 февруари: Топло, с превалявания по морето / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 24 февруари, вторник

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Слаби превалявания от дъжд ще има главно в южните и източни райони. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър.

До обяд на много места в равнините и низините ще има мъгла или намалена видимост. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, максималните - предимно между 8 до 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно със слаби превалявания или ръмежи, главно в часовете до обяд. Ще духа слаб вятър. Максималните температури ще са от 8 по северното до 12 градуса по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата - мъгливо и главно в масивите от Южна България ще превалява дъжд, над 1800-2000 метра - слаб сняг. Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В сряда времето ще се задържи предимно облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има главно над Североизточна България. Ще продължи да превалява дъжд, на повече места в южната половина от страната. Вятърът ще е слаб, в източните райони умерен от юг-югоизток. В четвъртък валежите ще спрат, а облачността ще намалее, над по-голямата част от страната и до слънчево време. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg