Преизбраха Татяна Дончева за лидер на „Движение 21”, на събранието беше и премиерът
Преизбраха Татяна Дончева за лидер на „Движение 21”, на събранието беше и премиерът / снимка: БГНЕС

Татяна Дончева бе преизбрана за лидер на "Движение 21" на конгрес на партията, който се състоя днес в НДК, съобщават от пресцентъра на партията.

Над 400 души са присъствали на събранието, сред които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова, проф. Огнян Герджиков, проф. Камелия Касабова, доц. Стоян Александров, представители на посолствата на Великобритания, САЩ, Русия и Сърбия и на неправителствени организации са били сред гостите на конгреса.

По време на форума "Движение 21" е избран седемчленен Национален изпълнителен съвет. Негов председател е Татяна Дончева, заместник-председатели са Данаил Георгиев и Симеон Славчев, а за членове бяха избрани Албина Анева, Янка Петрова, Пламен Марков и Светлозар Златев.

"Движение 21" има амбицията да участва в решаването на най-наболелите за България проблеми, посочват от пресцентъра на партията. Ние смятаме, че проблемите на България са свързани с тези олигархични зависимости. Те не са леви, нито десни. Но същевременно с това, олигархичното статукво в България се поддържа както от леви, така и от десни партии, отбелязват от партията, е заявила Дончева, цитирана от пресцентъра на партията.

По думите на Дончева "Движение 21" ще започне работа по формиране на експертния екип, който след няколко месеца ще предложи вариантите за реформа на съдебната система. В екипа експерти ще бъдат привлечени не само политически дейци, но и магистрати, практикуващи юристи, университетски преподаватели, е посочила Дончева.