Томов: Станишев и Петър Димитров оказваха натиск по делото
Томов: Станишев и Петър Димитров оказваха натиск по делото / снимка: БГНЕС
Томов: Станишев и Петър Димитров оказваха натиск по делото
78114
Томов: Станишев и Петър Димитров оказваха натиск по делото
  • Томов: Станишев и Петър Димитров оказваха натиск по делото

„Eдинствената цел на делото срещу мен беше да се скрият истинските виновници за състоянието на ЦСКА и „Кремиковци". Зад това дело стоят не само икономически, но и политически интереси, заяви Александър Томов след решението на съда днес.

СГС оправда Томов за присвояване на средства от футболния клуб ЦСКА и за източването на пари от „Кремиковци".

На излизане от съда днес той каза, че делото е поръчано от бившия енергиен министър Петър Димитров, а Сергей Станишев е оказал косвен натиск върху съда.

„Все пак в България има правосъдие и това е голямата надежда за бъдещето на страната. Първо, да кажа, че това е голяма победа за мен, за моето семейство, защото срещу нас стои една много тежка политико-мафиотска група. Тази присъда беше използвана, за да се хвалим пред ЕС и да се каже, че има осъдени политици. Тези, които използваха това дело, за да се отчитат пред Еврокомисията, съответно са хората, които са изготвили доклада. Тази цялата история започва с едно писмо на бившия министър Петър Димитров до бившия главен прокурор. С това писмо, което е изцяло лъжовно, се иска до 6 години на Прамод Митал, на мен и на още други. Целта е да се изгони Митал. За това решение ние ще съобщим на всички партии от ПЕС, по една причина - Станишев използва обвинението срещу мен. Натискът на Станишев се прояви категорично в незаконната му заповед ДАНС да влезе в ЦСКА тогава".