Част от 16-те млрд. лв. заем ще отидат за икономически растеж, смята Лукарски
Част от 16-те млрд. лв. заем ще отидат за икономически растеж, смята Лукарски / снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката очаква част от заема в размер на 16 млрд. лв., който властта възнамерява да тегли, да отидат за икономически растеж. Божидар Лукарски сподели тези надежди в отговор на журналистически въпрос. Министърът участва в дискусия с инвеститори от Френско-българската търговска и индустриална камара и Германо-българската индустриално-търговска камара на тема: "Приоритетите в икономическата политика на българското правителство".

Лукарски каза, че си е говорил с френските и немски инвеститори повече за създаването на бизнес среда, на бизнес климат, на устойчивост, за решаването на конкретните казуси, които ги притесняват. Станало е дума и за възможностите за участие по ОП "Иновации и конкурентноспособност", в която френски и немски инвеститори могат да кандидатстват с проекти съвместно с български фирми.

Инвеститорите от Германия и Франция в България, както и техните български колеги - членове на Френско-българската търговска и индустриална камара и Германо-българската индустриално-търговска камара все още нямат категорична позиция по преговорите и евентуалното подписване на Трансатлантическото търговско споразумение между САЩ и ЕС, се разбра от думите на представителите на двете организации.

Източник: БГНЕС