Гласувайте за Благоевград!
Гласувайте за Благоевград! / Дарик - Благоевград, архив

За осма поредна година Дарик радио и вестник "24 часа" провеждат националното изследване „Кой е най-добрият град за живеене в България?"

Гласуването в сайта на Дарик-Благоевград е ежедневно до 10 март.

Подкрепете Благоевград на: http://dariknews.bg/city2014.php.

 

Това не е класация на най-добрите финансови центрове в България, това е анализ на всички малки и големи неща, които превръщат един град в привлекателно място за живеене, за работа и отдих.

В България има градове, които се превръщат в притегателен център за бързо развиващ се бизнес, за културни събития, за туристически или спортни атракции, за предприемачество, за екологосъобразни модели на управление на градските пространства и т.н. Но дали това е достатъчно, за да поставим тези градове в рамката „най-добър град за живеене в България" ?

Подкрепете Благоевград на: http://dariknews.bg/city2014.php

Паралелно с това изследване върви онлайн гласуване в интернет, което в годините регистрира изключителен интерес. Задейства се "местния патриотизъм" и хората са активни по теми, свързани с техния град и урбанизацията като цяло.

По време на изследването репортерите на Дарик радио и "24 часа" анализират и оценяват всичките 27 областни града: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. Създадените критерии, са обособени в категории и най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който живее и работи: http://www.dariknews.bg/city2014.php?about=1.

Проучването често представя много положителни примери от цялата страна, с което организаторите се надяват да повишат желанието на всички да превърнат своя град в по-привлекателно място за живеене. Класацията има амбицията и да показва успешен модел на управление българските градове и той да се превърне в образец на кметовете в България.

Подкрепете Благоевград на: http://dariknews.bg/city2014.php.