Старозагорци настояват за бързи и справедливи присъди срещу убийците на пътя
Старозагорци настояват за бързи и справедливи присъди срещу убийците на пътя / DarikNews.bg

Десетки старозагорци се обявиха за бързи и справедливи присъди срещу убийците на пътя. Сред мирно протестиращите пред сградата на съда бяха и родителите на 4-годишния Паоло, който беше премазан от джип в центъра на Стара Загора-Красимира и Иван Иванови.

„Днес съм тук, защото убиецът на моето дете, който се призна за виновен, все още е на свобода. Това не е редно, аз настоявам за бързи промени, тъй като се оказва, че дори някои от убийците напускат страната докато чакат да се заведе дело", сподели Красимира Иванова. По думите й законодателните промени се правят на парче и тя настоя за цялостна промяна.

Старозагорци настояват за бързи и справедливи присъди срещу убийците на пътя
netinfo

На 5 март пред Апелативен съд Пловдив ще бъде обжалвана присъдата на Георги Сапунджиев, който на 2 юни миналата година прегази Паоло. За убийството на 4-годишното дете Сапунджиев получи присъда от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода. „Каква присъда очаквам? Нищо не очаквам, защото законите са такива, че е възможно присъдата да бъде и по-лоша от тази, която е в момента", каза майката на Паоло.

Необходимо е всички да кажем НЕ на това, което става в страната. Никой не е застрахован. Крайно време е всички да се обединим и да променим нещо в страната ни, категорична беше и Таня Костадинова, която също участва в мирния протест в Стара Загора.

„Шофирай внимателно, пази детето си", „Да има ефективни присъди, за да има живи деца", бяха само част от плакатите, които издигнаха на протеста пред съда старозагорци.