Борисов за инцидента със самолета: Сигурно много хора са се зарадвали
Борисов за инцидента със самолета: Сигурно много хора са се зарадвали / снимка: БГНЕС, архив

Сега спасихме кожите някак, но си остават изводите. Това заяви в коментар за инцидента със самолет "Фалкон 2000" на правителствения Авиоотряд 28 премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел. Премиерът пристигна в ранните часове на нощта с резервния правителствен самолет Еърбъс А319.

Самолетът на Борисов кацна принудително в София заради технически проблем

На последно място бих взел геройска поза, когато кръжим над София и не знаем какво ще се случи. Сега мога да кажа, че пилотите бяха безупречни. На никого не го пожелавам. Има го, случва се, не е приятно, добави премиерът. "Сигурно много хора са се зарадвали и са започнали да делят", пошегува се Борисов.

Екип от Швейцария ще проверява причините за аварията на Фалкона

Попитан дали допуска възможност за саботаж, той уточни, че авариралата машина е поставена под наблюдение и днес се очаква швейцарски екип да пристигне за оглед. Хубаво е и това да се има предвид, добави премиерът.

В предишния мандат казах, че тези самолети и вертолети трябва да летят, екипажите трябва да работят. Когато не са летели месеци наред, губят стаж и навици. Обикновено, когато стане нещо лошо, българинът тогава се задейства, посочи Борисов. Той отбеляза, че едва след повредата на бившия правителствен Ту-154М над Лажиш са били купени самолетите Еърбъс за Авиоотряд 28.

Източник: БТА