Разследват смъртта на бивш треньор, съден за блудство с деца
Разследват смъртта на бивш треньор, съден за блудство с деца / снимка: Dariknews.bg, архив

Тази сутрин е била установена смъртта на бивш треньор по футбол, който бе осъден условно за блудствени и хомосексуални действия с малолетни деца, съобщиха от Районна прокуратура-Варна.

Около случилото се с 48-годишния Венцислав Маринов няма данни за насилствена смърт, уточниха за Дарик от прокуратурата. За изясняване на обстоятелствата около смъртта на Маринов е образувано досъдебно производство. Към момента се извършват активни процесуално-следствени действия под ръководството и надзора на Районна прокуратура.

По непотвърдена информация Маринов e бил открит обесен в апартамента си.

По време на делото срещу него бившият футболен треньор се призна за виновен и получи присъда от 3 години лишаване от свобода условно, с изпитателен срок от 5 години. Той бе привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от родителите на две деца, посещавали детско-юношеската школа по футбол към професионален варненски клуб. Треньорът се призна за виновен в повдигнатите му обвинения - за блудство и опит за полов контакт с 12-годишно момче, както и за блудствени действия при продължавано престъпление и полов акт с 10-годишно момче.

Той бе осъден още да заплати обезщетения в размер на общо 35 000 лева на пострадалите за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди.