Дерматолози препоръчват жените да си бръснат лицето
Дерматолози препоръчват жените да си бръснат лицето / снимка: ThikStock/Getty Images

Дерматолози препоръчват жените да си бръснат лицето - по този начин те ще избегнат бръчките и преждевременното състаряване, пише в. "Дейли мейл".

Лицето ни и стафидата имат еднакъв алгоритъм на сбръчкване

Понастоящем във Великобритания се предлага богата гама продукти за бръснещи се жени. За много дами удрянето на контра на лицето би изглеждало кощунствено - та нали когато се бръснат краката, косъмът се сгъстява и става по-дебел. Но вестникът дава за пример 46-годишната Анджела от Есекс, която се бръснела 3 пъти седмично през последните 8 години и постигнала забележителни резултати.

"Това е евтино, отнема няколко секунди, кожата ми не се дразни като при кола маската", споделя Анджела. Това, че ще ми порасне по-голяма брада, е само мит!"

Хормоналният дисбаланс или някои болести, като поликистоза на яйчниците, могат да увеличат лицевото окосмяване при дамите. Други го получават след менопаузата.

Смартфоните и таблетите състаряват преждевременно

Според здравните власти на Великобритания три четвърти от поданичките на Нейно Величество се сдобиват с по-окосмени лица с възрастта.

Според лондонския специалист д-р Майкъл Прагър бръсненето дава резултат срещу стареенето на лицето. При него се премахва горният слой от мъртвата кожа и то действа като ексфолиация. Бръсненето стимулира производството на колаген. А това драстично намалява бръчките по лицето.

Странните неща, които жените правят за красотата си

Източник: БТА