Борисов: Варна има подкрепата на правителството
Борисов: Варна има подкрепата на правителството / DarikNews.bg, архив

Премиерът Бойко Борисов бе на работно посещение във Варна, по време на което се срещна и разговаря с кмета на града Иван Портних. Министър-председателят бе запознат с големите инфраструктурни проекти, които се реализират в общината, както и с необходимостта от рехабилитация на Аспаруховия мост и на пътя за „Златни пясъци“.

Иван Портних е уверил премиера, че Варна набира скорост, като само през 2015 г. в града ще се работи по реализацията на проекти за над 200 млн. лв. Бойко Борисов е заявил, че морската столица може да разчита на пълна подкрепа от страна на правителството.

В края на миналата година Министерският съвет взе решение над 8,5 млн. лв. от фонд „Солидарност“ да бъдат преведени на община Варна за укрепване на двата важни охранителни канала в „Аспарухово“. Осигурени бяха и близо 9,8 млн. лв. за реконструкция на зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта.

Премиерът е проявил интерес дали ремонтът се движи по график и е получил уверение от кмета, че залата ще бъде готова в срок, за да домакинства на Европейското първенство по волейбол, както и на Световната купа по акробатика и гимнастика.