Калфин за Станишев: Много е лесно в Пловдив да говориш едно, а в Брюксел друго
Калфин за Станишев: Много е лесно в Пловдив да говориш едно, а в Брюксел друго / Sofia Photo Agency, архив

Сергей Станишев да излезе с послание към всички партии в Европа от семейството на социалистите, които участват в коалиция с десни, че са загубили лявата си идентичност. Чак тогава ще мога да кажа, че думите му не са демагогия. Много е лесно в Пловдив да говориш едно, а в Брюксел друго.

Това каза във Варна зам.-председателят на АБВ и социален министър Ивайло Калфин, по повод на думите на лидера на ПЕС, че АБВ е загубила лявата си идентичност и участва в правителство на статуквото с партия от ЕНП.

„Трябва да има здрав разум и спирачка на демагогията. Опитвам се да си спестявам да влизам в диалог с представители на БСП, но днес на поредния семинар на партията в Пловдив техни представители са приказвали срещу АБВ. Говори се, че това правителство поддържало статуквото, а аз бих попитал Сергей Станишев кой всъщност създаде статуквото. Много е лесно да гледаш отстрани и изведнъж да кажеш как БСП е срещу санкциите към Русия, а кой реално въведе тези санкции и кой беше външен министър? Когато някой се занимава с демагогия да не си мисли, че е толкова къса паметта на българските граждани“, каза Калфин.