Станишев: БСП е моята партия, време е за силен политически сезон
Станишев: БСП е моята партия, време е за силен политически сезон / netinfo

„Днес БСП не е в международна изолация, както беше през годините преди да поема лидерския пост. Европейската левица наблюдава и се вълнува от процесите в партията. БСП не е сама и ще получи силна европейска подкрепа отвън. И от ПЕС, и от своите сродни партии като ГСДП, например".

Това коментира лидерът на ПЕС Сергей Станишев по време на семинара на социалистите в Пловдив.

„БСП е моята партия. Затова ще положа максимални усилия подкрепата от партиите от ПЕС за БСП да бъде видима и ефективна. Време е за силен старт на политическия сезон. Време е БСП да заеме мястото си на водещата алтернатива на сегашното статукво. Да изпълни ролята си на говорител на своите избиратели и да влезе в битката за ценности", добави той.

„Преди две години кой можеше да предвиди, че такива мащабни масови протести ще свалят правителството на Борисов? Или кой можеше да предвиди, че ДПС, нашият коалиционен партньор, ще тръгне да сваля правителството с мандата на БСП? Няма писано правило, че следващият кмет на Пловдив, Варна или Плевен ще е от ГЕРБ. Ще е само ако ние го позволим. Или че следващият президент ще е сегашният премиер. След загубите ни и през 2001 г. и през 2009 г. мнозина пророкуваха, че на следващите избори БСП ще се бори да прескочи 4% бариера. Но това далеч не се оказа вярно", каза още Станишев.