Млад мъж пострада тежко, след като излетя от колата си
Млад мъж пострада тежко, след като излетя от колата си / снимка:БГНЕС

28-годишен мъж е с опасност за живота след поредната катастрофа, която стана тази сутрин по пътя Русе - Червена вода. По предварителна информация, причините са хлъзгав път и разсейване на шофьора. По разказите на очевидци, лекият фирмен автомобил „Тойота Ярис” се е движил с висока скорост.

Колата се е отклонила към мантинелата на близкия завой, след което водачът рязко е свил към отсрещната лента. Там е навлязъл в банкета и канала, част от дренажната система. В резултат на това и високата скорост автомобилът е изхвърчал във въздуха и е започнал поредица от странични и напречни премятания към насрещно движещите се автомобили. За късмет се разминава с тях и колата остава преобърната по таван на пътя.

Водачът е изхвърчал от автомобила през задното стъкло, тъй като е бил без колан. Веднага му е оказана първа помощ от преминаващи шофьори, извикана е „Спешна помощ” и полиция. Според разхвърляните вещи на мястото на инцидента - лула и кутия за тютюн, водят до предположението, че водачът си е отклонил за момент вниманието да си напълни лулата и на хлъзгавия път е загубил контрол.

 

Той е откаран в болница в много тежко състояние, с опасност за живота. Получил е тежка черепно-мозъчна травма, като освен фрактурата на черепа има и мозъчен кръвоизлив, съобщиха от болницата. Настанен е в интензивното отделение, като прогнозите не са оптимистични. Заради катастрофата движението е затруднено и се извършва само в едната лента.

Източник: БГНЕС