Дискутират практически модели за успешна работа с ромски семейства
Дискутират практически модели за успешна работа с ромски семейства / DarikNews.bg, архив

“Практически модели за успешна работа с ромски семейства” е темата на национална среща, която организира днес и утре във Велико Търново Център “Амалипе”. Участие ще вземат представители на 20 общини.

Целта на срещата е да представи модела на Центровете за развитие на общността и позицията „Общностен модератор”, която развива “Амалипе” през последните 4 години в 10 общини в България като средство за повишаване на родителския капацитет и мотивацията за образование и подобряване на общия здравен, образователен и социален статус на общността, чрез дълготрайна и устойчива промяна, която идва и от самата общност.

Цел на срещата е и да подпомогне общините, които имат одобрени проекти по Проект „Социално включване”, „ИНТЕГРА” и Тематичния „Фонд за реформи, свързани с включването на ромите и другите уязвими групи" в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество да се запознаят с практическите модели за работа с ромска семейства и да обсъдят как биха могли да използват тези подходи за постигане целите на настоящите проекти, по които работят.