Френската полиция разпита 8-годишно дете, подкрепяло джихадистите
Френската полиция разпита 8-годишно дете, подкрепяло джихадистите / БГНЕС

Дете на осем години беше повикано и изслушано от полицията в град Ница (Югоизточна Франция), тъй като говорело в училище в подкрепа на джихадистите, извършили атентати във Франция, съобщи Франс прес, позовавайки се на полицейски източник.

Детето отказало да запази минута мълчание и да участва в проява на солидарност в училището му ден след касапницата във в. "Шарли ебдо" на 7 януари, когато бяха убити 12 души, посочва полицейски комисар Марсел Отие.

Според учителя на детето, то се изказвало в подкрепа на двамата братя, атакували сатиричния седмичник. Директорът на училището решил да съобщи в полицията за това, каза Отие, като подчерта, че по никакъв начин не става въпрос за жалба.

Повикахме детето и баща му, за да се опитаме да разберем как момченце на осем години може да бъде наведено на мисълта да прави толкова радикални изказвания, обясни комисарят.

С детето разговаряли 30 минути преди да изслушат бащата. Очевидно момчето не разбира онова, което казва. Не е ясно откъде е взело тези думи, каза Отие.

Групата срещу ислямофобията във Франция разкритикува предприетите действия . "Бащата и синът му са дълбоко шокирани от това отношение, илюстриращо колективната истерия, в която изпадна Франция от началото на януари", коментира в комюнике сдружението.

Източник: БТА