Мая Манолова съветва д-р Пандев да съди МВР
Мая Манолова съветва д-р Пандев да съди МВР / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Мая Манолова съветва д-р Пандев да съди МВР
77676
Мая Манолова съветва д-р Пандев да съди МВР
  • Мая Манолова съветва д-р Пандев да съди МВР

Червеният депутат Мая Манолова подкрепи уволнения директор на болницата в Благоевград и лидер на социалистите д-р Владимир Пандев.

Същото стори преди дни и народният избраник от Пиринско Кристиан Вигенин.

"Днес в болницата в Благоевград се настаниха едни лица без да имат това право", заяви на пресконференция д-р Владимир Пандев, който бе изведен от кабинета си днес с полиция.

На директорския стол седна посоченият от Съвета на директорите на държавната болница д-р Огнян Митев, бивш началник на АГО.

"Начинът, по който д-р Пандев е бил принуден да напусне кабинета си, е безпрецедентен. Тук съм, за да подкрепя нашия колега и да се противопоставя на поредното политическо уволнение", констатира депутатът Манолова.

"Няма да коментирам професионалните качества на д-р Огнян Митев. Факт е обаче, че той вече се провали на проведения конкурс за началник на отделение в МБАЛ-Благоевград. Оттук възниква въпросът ми към здравния министър Петър Москов, а именно, това ли е начинът, по който прави здравните реформи, като си назначава свои хора на ръководни постове", заяви Мая Манолова.

Манолова недоумява на какво основание новият изпълнителен директор поема управлението на болницата, след като не е вписан в Търговския регистър.Тя възропта и срещу действията на полицията в Благоевград, съдействала в едно самоуправство, свързано с извеждането на д-р Пандев от кабинета.

"Съветвам Пандев да заведе дело по Закона за отговорността на държавата срещу МВР и министър Вучков. Това е скандален полицейски произвол. Д-р Пандев трябва утре да се върне на работното си място. Само той на този етап носи пълна отговорност за благоевградската болница", категорична е Манолова.

"Ключът е все още в джоба ми, не желая обаче да участвам в този цирк", коментира Владимир Пандев.

Кадровата драма в благоевградската болница започна миналата седмица.

На 23 януари пристигна председателят на Съвета на директорите в МБАЛ-Благоевград Ралица Калинова със заповед за уволнение на директора Владимир Пандев.

Документът за детрониране на болничния шеф е подписан от членовете в Борда на директорите д-р Методи Гошев - син на областния председател на БСП Юлиян Гошев.

Д-р Методи Гошев първоначално се подписал като временен директор на МБАЛ, до провеждане на Общо събрание, което е насрочено в началото на месец март.

Изненадващо патоанатомът Гошев излязъл веднага след това в дългосрочен неплатен отпуск. В така създалата се ситуация в шефския кабинет до формалното решение на Общото събрание се настанява д-р Огнян Митев.